Prof. Dr.

afboz@subu.edu.tr

+90 (264) 6160008

Hakkında

1969 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğmuş olan Ali Fuat BOZ, İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamlamıştır. 1990 yılında Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik Eğitimi Bölümünde Lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi EABD’da yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Yine aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Gazi Anadolu Teknik ve Teknik Lisesinde Teknik Öğretmen olarak göreve başlamıştır. 1992-1993 yılları arasında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. 1993 yılı sonunda girdiği ÖSYM sınavı sonucunda Sakarya Üniversitesi adına doktora YÖK bursu kazanmış ve bu burs kapsamında İngiltere’ye giderek, Sussex Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Kontrol Sistemleri Mühendisliği alanında doktora eğitimini tamamlayarak, 1999 yılı başında yurda geri dönmüştür.  Aynı yıl Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır. 1999-2006 yılları arasında Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümünde Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1999-2000 yılları arasında Ana Bilim Dalı ve 2006-2007 yılları arasında Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2005-2007 yılları arasında ise aynı Fakültede seçilmiş Fakülte Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Doçent, 2016 yılında ise Profesör olmuştur. 2016-2019 yılları arasında ise aynı bölümde Bölüm Başkanı, fakültede ise Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2018 yılında Sakarya Üniversitesinin bölünmesi sonucu yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne geçmiş ve halen aynı birimde görevine devam etmektedir. Prof.Dr. Ali Fuat BOZ, Şubat 2019 tarihinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine Rektör Yardımcısı olarak atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Prof.Dr. Ali Fuat BOZ, kontrol sistemleri dizaynı, denetleyici tasarımı, sistem modelleme, optimizasyon ve elektronik devre tasarımları alanında bilimsel faaliyetlerde bulunmaktadır. Prof.Dr. Ali Fuat Boz alanındaki birçok bilimsel dergide Editör ve Hakem olarak görev almıştır. Yine birçok bilimsel kuruluş ve organizasyonda üye olarak görev almıştır. Akademik olarak çok sayıda Ulusal ve Uluslararası yayın çalışmalarıyla birlikte bilimsel projelerde araştırmacı, danışman ve yürütücü olarak görev yapmıştır. Yayınlarına çok sayıda Ulusal ve Uluslararası atıf yapılmıştır. Yönetiminde altı Doktora, on sekiz Yüksek Lisans çalışması tamamlanmıştır.

Uzmanlık Alanları

• Elektronik (Elektronic)
  • Kontrol Teorisi ve Uygulamaları (Control Theory and Its Applications)
  • Kontrol Eğitimi